Наръчник на новостранника (Испания)

Написах този кратък наръчник за моя приятелка, когато заминаваше за Испания. Мисля си, обаче, че би бил полезен за много други момичета, които отиват там, надявам се да съм права 🙂 Приятно четене.

Наръчник на новостранника 

Няколко забавни правила за чуждоземно социализиране и оцеляване, които може и да ти свършат работа, но да се надяваме, че няма да ти бъдат необходими.

1. Ако чуждоземецът започне да се шегува с нередностите в чуждата земя, не се присъединявай към него, особено след втора –трета бира… Само чуждоземецът има право да взима на подбив собствената си страна.

 2. Винаги пий по-малко от чуждоземецът (вкл. вода).

3. Не говори за мъжете от твоята земя пред чуждоземките.

4. Не прави никакви коментари, обобщаващи качествата на чуждоземките и чуждоземците.

5. Никога не показвай, че знаеш, че си по-умна от чуждоземците.

6. За чуждоземеца  говори и мисли  като за починал – само добро или нищо.

7. Не имитирай и не се шегувай с акцента на чуждоземеца – той е съвършен.

8. Ако имаш едно яке и мръзнеща, нахална, разговорлива чуждоземка насреща –свали якето си и го дай на чуждоземката, в противен случай тя сама ще си го вземе, но последиците за теб може да бъдат лоши, защото никой пришълец няма право да има повече от чуждоземците в чуждата земя. Чуждоземците са като циганите – ходят на катуни (дори и белите).

9. Каквото трябва да се прави, ще се прави  – manana.

11.   Не влизай в пререкания с чуждоземка, особено в асансьор.  При     никакви обстоятелства. Ръкомаханията и високите децибели могат сериозно да ти навредят.

12. Не задавай лични въпроси на чуждоземците, особено, докато     разказват история.

13. Ако искаш някой да ти свърши работа, или искаш нещо да се случи по-бързо, отдай се на спокойствие и самообладание,  защото … Виж 9.

14.    Не казвай нито добро, нито лошо за бивши и настоящи владетели на  Чуждата земя. Ако те питат кой е най-известния архитект в света за всички времена , отговаряй еднозначно – Антони Пласидо Гилермо Гауди и Корнет. Всичките му имена му придават още по-голяма тежест.   

15. Не забравяй, че за чуждоземецът, чуждата земя е ложето на човечеството, оттам са произлезли всички велики хора, включително  и  Достоевски, Петър 1-ви, Сократ, Новоходоносор, Морихей Уешиба и др.

16. Запомни, нещата се случват бавно (виж 9.), в собствен ритъм. Ти трябва да се пригодиш към този ритъм, а не той към теб.
17. Всички велики изобретения, включително и компютъра са създадени от чуждоземци.

18. Не забравяй, чуждоземците не третират пришълци както правят  твоите съземци… Никъде по света не съществуват такива чуждопоклонници каквито масово се срещат в БГ.

19. Има само две причини, поради които чуждоземка може да бъде любезна с теб:

1)    имаш пари; 2) може да изкара пари от теб;

20. За чуждоземеците всички другоземци са еднакви – не тяхноземци.

 

\"ami-tola-writer-author\"

 

Когато сме в позната същост, можем да си бъдем същите, в непозната другост, трябва да бъдем други.

P.S. Ако случайно те налегне носталгия, полегни си или си направи таен уеб албум със снимки на любими твои съземци и ги гледай поне 15 минути преди лягане първите 2 месеца. О, да не забравя най-важното: Пази се!

Cunkiss & Gushkiss 

алоТ имА

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *