$къпи дами, ако вие сте сложили панталоните вкъщи, не забравяйте, че им отиват високи токчета

\"\"

 

Още през 20-ти век думата „еманципация“ става глобален синоним на съвременната жена. Като бях по-малка думата „еманципация“ ми напомняше по някакъв начин на думата „марципан“ и си мислех, че е нещо сладко. С годините научих, че тази дума никак не е сладка…

 

Напротив, малко след като издадох първия си роман и се сдобих с висше образование и сериозна връзка, научих, че „еманципацията“ е една от най-горчивите думи на света. Научих, също така, че етикетът „еманципирана жена“ е толкова тежък, че не може да се носи от един човек, задължително към него трябва да бъдат прикрепени поне двама, по възможност единият от които, да бъде представител на по-силния пол. А кой е по-силният пол ли? Днес понятието „по-силен пол“ е размътило представата ни за мъжете и жените. Откакто мъжете започнаха да си слагат грим, да ходят на кола маска и да носят розови тениски и впити дънки словосъчетанието „нежен пол“ също не ни върши работа. Затова, нека обясним, някои от основните закономерности в съвременния свят, чиито промени препускат със скоростта на светлината.

 

Сигурна съм, че на голяма част от женската аудитория “нещото” с название  „свекърва“ всява ужас и отвращение. Не се притеснявайте съвсем спокойно към свекървените злодеяния можем да прибавам още едно.  Да, скъпи дами, независимо дали вие самите сте майки или не, трябва да осъзнаете, че за изнежеността на вашия приятел/съпруг не е виновна вашата еманципация, а НЕГОВАТА майка. Разбира се, ако неговото апатично отношение към всекдивнените проблеми ви е накарало по презумция да обуете панталоните вкъщи, не се нагърбвайте и с всички мъжки маниери и навици. Изкуството да бъдете истински жени не изисква от вас, да удряте с юмрук по масата, да крещите вкъщи и с гордост да плащате не само своята, но и неговата сметка в ресторанта. Ако ще управлявате, направете го с финес. Бъдете кардинала в сянка. Използвайте всички женски манипулативни методи, които знаете от същността на женската си природа и винаги карайте мъжът до вас, да се чувства инициативен. В противен случай, вие ще се превърнете в майка му без да се усетите, а омагьосаният кръг ще се затвори.

Има една стара приказка, че жените подсъзнателно търсят мъже, които приличат на техните бащи, а мъжете – жени, които приличат на собствените им майките . Това се отнася за хората израснали в семейства без наличие на  егалитарни, т.е. зрели взаимоотноешния. Мъжете, израснали в матриархат, подсъзнателно познават бъдещите си партньорки по сходни белези и заложби налични в характера и маниера на собствената си майка. Преди да се уплашите и трескаво да започнете, да ровите за огледалце в чантата, помислете, дали когато се карате на половинката си не използвате някои от аргументите на майка му… Ако отговорът ви е „да“ и вашата еманципация и твърдост току що са ви  изиграли лоша шега, не губете самообладание, а бързо вземете един лист и напишете на него списък с нещата, по които може би си приличате с вашата свекърва. Научете списъка на изуст и разчупете омагьосания кръг като се наблюдавате непрестанно и отстраните вредните, сходни със свекървата, черти от вашето поведение спрямо половинката. За да се  вкорени един навик е достатъчно да бъде повторен 21 пъти, същото се отнася и за отстраняването му.

 

А сега дойде мигът на истината… Мъжете винаги са били по-силния пол, те винаги са искали да се доказват, да дават сигурност, да бъдат твърди и непоклатими като скала. Мъжете винаги искат да спят от външната страна на леглото – тази, която е откъм вратата, защото те са пазачите на семейството, още от времето на нашите пещерни прадеди. Армията е създадена предимно от мъже, защото мъжете се поддават на команди много повече от жените. За достоверността на този факт, можем да съдим и от древни източници като Библията – Ева е тази, която не се подчинява и отхапва първа от ябълката на познанието, а после изкушава Адам. Това е единствената слабост на мъжете – изкушението от жената. Ако изходим от този факт, жената може да контролира своя съпруг, не като изземе неговите функции в семейството и срине до дъно самочувствието му, а чрез изкушението… Мили дами, ако все пак решите вие да обуете панталоните вкъщи, сложете токчетата, в противен случай, половинката ще сложи полата, а това ще е трагедия не само в очите на външния свят, но и във вашите собствени.

Изкушавайте мъжете си, да правят това, което вие искате, но не бъдете алчни и не ги овластявате. Красотата и женствеността са ваши помощници, не ги губете, за да реализирате всичките си представи сами.  Бъдете изкусителни и внимавайте,  защото ако повлечете един мъж към бездната, много е вероятно вие сами, първи да паднете в нея.

 

 Публикaция в списание \“Каките\“

© Aми Тола

   2011 г. 

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *